Bedre trådløst netværk med mesh WiFi

Bedre trådløst netværk med mesh WiFi

27. august 2019 0 Af GladTeknik

Noget som for mange husstande og virksomheder altid er aktuelt og vigtigt, er et trådløst netværk der både er hurtigt og stabilt. Ikke kun i nærheden af selve routeren, men i hele boligen og på hele kontoret. Det er nemlig utroligt irriterende når forbindelsen ikke slår til, enten fordi tingene loader langsomt, fordi der er udfald hele tiden, eller fordi forbindelsen forsvinder helt. Ens trådløse internet er bare noget der skal virke uden man skal tænke over det, præcist ligesom rent vand i hanen og elektriciteten. Har du problemer med dit trådløse netværk, er der heldigvis hjælp at hente med den rette hjælp og opsætning.

Hvorfor er mit WiFi dårligt?

Der kan være mange årsager til dårligt WiFi. Nogle af de typiske problemer er:

  • Dårlig placering af routeren
  • Uopdateret router-software
  • Forældet router med forældet WiFi-teknologi
  • En ustabil eller langsom bredbåndsforbindelse
  • Andre routere i nærheden der kører på samme frekvens og derved forstyrrer signalet
  • Andre enheder der forstyrrer signalet, såsom mikroovne
  • Defekt router
  • Dit behov har oversteget din internetforbindelse

Hvad er mesh WiFi?

Mesh WiFi er et netværk bestående af flere enheder der sikrer hurtig og stabilt internet i hele din bolig eller på hele kontoret. Selve teknikken bag sikrer at signalet fordeles ud på alle m2, på den rigtige måde, således at du får mest ud af din forbindelse.
Disse forskellige enheder arbejder sammen som ét trådløst netværk. Dvs. at du er forbundet til samme forbindelse uanset hvilken af disse enheder du er tættest på, men signalet er langt bedre end hvis signalet fra din computer, tablet eller telefon skal igennem flere vægge for at forbinde til routeren.
Der findes flere forskellige udbydere af enheder til mesh-netværk, heriblandt Google mesh, Ubiquiti, D-Link, TP-link, Netgear Orbi og Zyxel.
Mesh WiFi fungerer anderledes end billige wifi-extenders, så det kan godt betale sig at skifte til et mesh-netværk.

Hvordan opsætter man mesh WiFi?

Først og fremmest bør du vurdere hvor teknisk anlagt du er. For opsætning af et mesh netværk, hvad enten det er i hjemmet eller på kontoret, kræver skam et vist niveau af teknisk snilde. Hvis du ér teknisk anlagt kan det anbefales at følge vejledningen fra den mesh-wifi enhed du køber eller finde opsætningsvejledninger på nettet (eksempelvis YouTube). Hvis ikke du er teknisk anlagt, eller bare ikke ønsker at bruge din tid på opsætningen, kan du med fordel tage kontakt til en netværksspecialist der kan hjælpe dig med at opsætte mesh-netværket. På den måde sikrer du også, at udover selve opsætningen af enhederne, så opsættes der de mest optimale indstillinger for din bolig eller dit kontor. Det er godt givet ud.