De bedste cocktails lige nu
Holder du af at nyde en enkelt eller to i weekenden, får du her et indblik i, hvad der er de mest hypede cocktails netop nu. Det er naturligvis en anelse subjektivt, eftersom det kommer an på, hvor du kommer fra i verden og sågar i landet. Men ikke desto mindre tager vi udgangspunkt, hvad vi selv erfarer, der bliver frekventeret mest af de i det danske natteliv, og hvad vi selv har set på cocktailkortet i udlandet som fx i New York og Barcelona.
GT – revival af en gammel kending
Ser du efter spiritus i supermarkedet eller i den lokale vinpusher, har du sikkert bemærket, at gin fylder 10 gange så meget som fx rom, der ellers er ganske populært. Der er gået sport i at lave gin. Men rigtig god gin kræver en sand mester. GT eller Gin & Tonic, som den også kaldes, har om noget fået en revival. Det er ikke den triste Gordons Dry Gin, som du sikkert har fået kvalme af en gang eller to. Nej, der står kvalitetsgin på menuen, og det er ren videnskab at sammensætte den rigtige gin med den rettet tonic. GT er en klassiker, du kan finde på alle barer og diskoteker med et lille tvist – alt efter bartenderens humør. Har du ikke råd til en rigtig god gin, kan lidt ekstra penge erhverves på Kassekreditten – måske lidt til dit eget gindistilleri.
Dark’n Stormy
Rommen skal ikke stille for langt væk. Den har stadig sin berettigelse. Spørger du, efter eget udsagn de sande cocktail-connoisseurs, er hverken en GT eller en Dark’n Stormy rigtige cocktails. Men så lad os lige få et aflivet den. Det er begge drinks, der bygges op med flere ingredienser og tager til at komponere. Det er ikke longdrinks, som vi kender det fra 80’erne og 90’erne, hvor du mixede Bacardi Razz med sprite og et skvæt Grenadine. Anyways. Dark’n Stormy. En solid, mørk rom, gomme (sukkersirup), lidt presset citrus og så en gingerbeer. En bittersød sag, der smager himmelsk og byder på lidt af hvert.
Cucumber Collins
Vi kommer lige et smut tilbage til gin. Kender du Tom Collins? Ham her er hans fætter i bedre og flottere udgave. Cucumber Collins. Nu har du sikkert regnet den ud, dit geni. Den er bygget på agurk. Du fylder først glasset med is, laver en solid gomme, presser citron og skræller agurk som crudité. Og så finder du en rigtig god gin. Ikke sublim, da det er blasfemi at blande den med andet end tonic. Den har den perfekte balance mellem sur og sød. Og så har den friskheden fra agurk, som er prikken over i’et.