Fordele og ulemper ved de hurtige forbrugslån

Fordele og ulemper ved de hurtige forbrugslån

6. februar 2019 0 Af Kenni Svendsen

Når man som forbruger står med et behov for at skulle låne en mindre beløb til et eller andet, man bare ikke kan undvære, har man flere muligheder, når det kommer til valg af låntype. Ikke alle er lige lukrative, men hver især er de specielt egnet til forskellige formål. I artiklen her kigger vi ind i, hvilke fordele og ulemper der kan være forbundet med de hurtige forbrugslån. Så læs med videre, hvis du godt kunne tænke dig at få et overblik over, hvad du som låntager kan forvente af de forskellige låntyper.

Hurtig udbetaling og ingen sikkerhedsstillelse

Når man i dag skal ud og lede efter et forbrugslån til et eller andet, har man generelt flere muligheder, end man havde for blot fem år siden. Lånemarkedet har nemlig forandret sig betragteligt, og en af de helt store forskelle er, at det generelt er blevet både nemmere og hurtigere at låne penge. Med de hurtige forbrugslån har man nemlig mulighed for at få et lån helt op til 400.000 kroner til udbetaling på få minutter. Det eneste, man skal gøre, er at udfylde en generel låneansøgning – og få øjeblikke senere er pengene på din konto.

På den måde undgår man de ubehagelige og lange samtaler med ens bankrådgiver, der gerne vil bruge lidt ekstra tid på at gennemgå ens økonomi, og man kan klare hele processen fra sin sofa. Og det er bestemt en fordel, der ikke er til at kimse ad. For på den måde har man også mulighed for at låne penge, når man er på farten. Med enkelte klik kan man få råd til en flybillet, en ny seng eller noget helt andet.

Foruden den hurtige udbetaling er der i forbindelse med de hurtige lån ingen krav om omfattende sikkerhedsstillelse. Pengeinstituttet skal alene bruge dine personlige oplysninger, og på den måde undgår man også den ubehagelige fornemmelse af, at man har skulle stille sikkerhed med nogle af de ejendele, man helst ikke vil risikere. Læs blandt andet mere om regler og vilkår for hurtiglån i relation til sikkerhedsstillelse og så videre på https://minifinans.dk/mobillaan/. 

Krav om hurtig tilbagebetaling

Prisen, man betaler for den hurtige udbetaling og nemme godkendelsesproces, er selvfølgelig også påvirket af, at man ikke på samme måde som i banken skal stille sikkerhed og så videre. Men ikke desto mindre er det faktisk i dag blevet relativt billigt at låne via et hurtiglån – blandt andet grundet en mere omfattende lovregulering. Så selvom det uden tvivl er vigtigt, at man undersøger de aktuelle betingelser og vilkår, er det måske ikke helt irrelevant at overveje, om ikke et hurtiglån kunne være ideelt for dig.