Helt styr på din printer

Helt styr på din printer

6. februar 2019 0 Af Maria Charlotte Olsen

Printeren er selvsagt en vigtig del af et kontor. Det gælder, uanset om det er et hjemmekontor eller i virksomheden, at det ofte er temmelig vigtigt, at printeren fungerer. På trods af flere og flere elektroniske dokumenter, er det nemlig fortsat meget brugbart med en velfungerende printer. 

Når man skal have styr på sin printer, er der selvfølgelig en række forhold, som der skal tages højde for. Mange af dem kan du læse mere om på Printerpatroner.dk, som er deciderede eksperter i den slags. Her kan du selvsagt også finde en lang række modeller af printerpatroner i stort set alle prisklasser. 

Generelt er der selvfølgelig nogle valg, som må træffes i forbindelse med printeren. Man skal beslutte, hvilken større der er relevant. Virksomheder vælger typisk de store og robuste modeller, som derfor også har en del flere funktioner. Det kan typisk være kopiering, scanning og andre ting. Mange af disse funktioner findes dog efterhånden også i de mindre modeller, som er oplagte til eksempelvis hjemmekontoret. 

Find den rette printerpatron 

Printerpatronen er selvfølgelig en ret vigtig del af en velfungerende printer. Den skal gerne være mest mulig pålidelig, så man ikke pludselig står og mangler blæk, når der er mest brug for det. Det kan man typisk afhjælpe ved at vælge en patron, hvor man er sikker på, den holder til en vis grænse. 

Mængden af blæk fremgår stort set altid på varebeskrivelsen, så det er ganske simpelt direkte at sammenligne forskellige modeller. Derudover kan man overveje, om man skal have en ny patron eller en genopfyldt. Typisk sælger forhandlerne begge dele, og garantien er selvfølgelig den samme, om man køber en ny eller en brugt. 

Vælg miljøet 

Går du med den genopfyldte, tager du et aktivt valg om at skåne miljøet en del mere. Den genopfyldte patron mindsker nemlig produktionen af de nye patroner, fordi den videresælges med nyt blæk. Der er samtidig ikke så mange ulemper ved en sådan model, da den ofte giver noget mere for pengene. 

Der kan nemlig være større mængder blæk i en brugt patron, og det er noget, mange ser en stor fordel i, da de så kan skifte patron langt sjældnere. Dog bør det overvejes, hvor meget printeren skal bruges, før man tager et valg om typen af printerpatron. Skal man kun bruge printerne meget sjældent derhjemme, er det måske lige så nemt at købe en lille ny model. 

Undgå pludselig tom patron 

Har man haft en printer i nogle år, har man sikkert også været udsat for, at man en dag står og skal printe, hvor patronen viser sig at være tom. Det er selvsagt lidt frustrerende, men heldigvis er det noget, man ret nemt kan undgå. På de fleste printere, særligt de nyere af slagsen, er det nemlig muligt at tjekke niveauet af blæk. 

Husker man dette, er det selvfølgelig bare et spørgsmål om, at man også husker at købe en ny patron i tide og får den skiftet. Det gør det lidt nemmere at være på forkant.