Udlev dine interesser – og hav råd til det

Udlev dine interesser – og hav råd til det

24. februar 2019 0 Af Kenni Svendsen

Selvom det ofte er en dyr fornøjelse at få råd til alle sine interesser, så findes der rent faktisk mange gode måder, hvorpå man alligevel kan få råd til tingene. Vi kigger nærmere på nogle måder, hvorpå du kan spare nogle steder og dermed få lidt flere penge til de ting, du synes er sjove. 

Måske du bare virkelig gerne vil bruge din tid på at tage på stadions, holde øje med det nye transfervindue og rejse rundt i Europa og se fodboldkampe. Det er dog ret sjældent, at man bare lige har råd til en sådan livsstil, for det kræver selvfølgelig, at man har en masse penge, som også skal tjenes på et tidspunkt. 

Men der findes dog alligevel måder, hvorpå man kan få råd til sine sjove aktiviteter, hvis man bare prioriterer lidt rigtigt. Det kræver først og fremmest struktur og disciplin, for man er selvfølgelig også nødt til at sige nej til nogle ting, hvis man vil bruge mange penge på noget. 

Køb kaffen hjemme

Det kan selvfølgelig være hyggeligt at tage på café med vennerne, og der skal da også være plads til det en gang imellem, men når man som oftest betaler 45 kroner for en cappuccino, så er der altså mange penge at putte ned i sparegrisen, hvis man i stedet drikker sin kaffe derhjemme. 

Når det er sagt, skal man selvfølgelig også ud sommetider, og der er intet forkert i at drikke café-kaffe – man behøver måske bare ikke gøre det hver dag, hvis man gerne vil have råd til rejser og dyre aktiviteter. Gå en tur med vennerne i stedet og drik kaffen derhjemme – det kan svare sig. 

Spar på elregningen

Selvom det måske ikke er mange tusinde kroner, du kommer til at skrue ned, så kan du altså sagtens spare lidt på din elregning, hvis du tænker dig lidt ekstra om, før du går ud af døren om morgenen. Det handler egentlig bare lige om at slukke for kontakterne, skrue lidt ned for varmen og få taget stikket ud de steder, du alligevel ikke skal bruge strøm, når du ikke er hjemme. Det er ret nemt, og det er i hvert fald ikke særligt tidskrævende. Hvis du først har fået dig en god rytme, kommer det nok helt af sig selv.

Læg til side

Det er en god idé at lægge penge til side, og de fleste har brug for en struktur, hvis det skal fungere. Det kan være et mindre beløb, som man hver måned sætter ind på en lukket konto. Den kan man så åbne, når man skal afsted på eksempelvis en fodboldrejse, hvor man ikke lige har nok knaster stående på lønkontoen.

Derudover er det bare at bruge fornuften, når du bestiller din rejse. Hvis du sørger for at købe et godt tilbud, så kan du altså hurtigt spare en del penge i forhold til at købe den første og den bedste, hvor der ikke er sparet på noget som helst.