Indret et hyggeligt børneværelse

Indret et hyggeligt børneværelse

Børneværelset er et af de rum i hjemmet, der er rigtigt sjovt at indrette. Her kan du give los for farverne, og de forskellige møbler skal kunne tåle nogle knubs. I denne korte artikel har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du skaber et hyggeligt børneværelse. 

Fleksible løsninger er vejen frem

Hvis din søn eller datter er gammel nok, er det en god idé, at du tager dem med på råd, når deres værelse skal indrettes. Ellers risikerer du, at de slet ikke gider at bruge deres værelse, og så er alle dine anstrengelser spildt. Måske er din søn helt vild med traktorer, eller din datter har forelsket sig i en af prinsesserne fra Disneys univers? Lad gerne dit barns interesse komme til udtryk i indretningen, men lad det ikke tage overhånd.

Det kan være dyrt at købe merchandise, specielt fordi dit barn nok har en ny interesse om et år eller to. De færreste forældre har råd og overskud til at indrette et nyt værelse så ofte, og derfor er det en god idé at vælge nogle holdbare løsninger. I stedet for at vælge et tapet med den superhelt, der for tiden er din datters største idol, kan du købe en eller flere plakater og hænge dem op på væggen. På den måde slipper du for at sætte nyt tapet op om ikke særligt længe, hvilke både er dyrt og besværligt, og du kan nemt hænge en ny plakat op, når interessen skifter. Du kan finde mange flotte plakater på www.roomformore.dk.  

Gå efter holdbare møbler

Udover at vælge nogle løsninger, som er nemme at tilpasse efter dit barns interesser og alder, bør du vælge nogle møbler, der er langtidsholdbare. Det er dyrt, hvis du skal købe en ny seng, hver gang dit barn vokser ud af den gamle, og derfor er det for eksempel en god idé at købe en udtræksseng, som dit barn kan bruge helt indtil, at han eller hun skal have en seng i voksenstørrelse. Der er ingen grund til at købe alt i ministørrelse, for så skal du skifte det ud, før du har set dig om.

Et godt tip er at købe møbler til børneværelset brugt, for mange gamle møbler holder bedre end de plastikmøbler, du kan købe i butikkerne. Derudover er det billigere at købe brugt, og du sparer miljøet for en masse spild af ressourcer. Når du sparer penge, har du også mulighed for at få flere personlige elementer ind i børneværelset. Det kunne for eksempel være nogle flotte plakater eller anden sjov udsmykning fra plakater til børn, der koster næsten ingen penge.