Danmarks og danskernes økonomi bliver bedre og bedre

Danmarks og danskernes økonomi bliver bedre og bedre

14. februar 2019 0 Af Kenni Svendsen

Økonomien i Danmark er i vokseværk. Den årlige BNP pr. indbygger vokser eksplosivt kvartal efter kvartal, og rundt omkring i verden forsøger man at gennemskue, hvorfor vi danskere er så gode til at opretholde en stabil vækst, når resten af verden generelt oplever enten stagnering eller nedgang. Men hemmeligheden og opskriften på vores vækst er ikke så nem at få øje på, og faktisk kan vi heller ikke selv se, hvorfor udviklingen i vores økonomi er så positiv.

I artiklen her kigger vi på fremtiden i krystalkuglen for at finde frem til nogle kvalificerede bud på, hvorfor den danske økonomi relativt er så vækstende, når selv vores tætteste nabolande oplever det modsatte.

Danskerne forbrug er tårnhøjt

En af grundene til, at man i Danmark oplever en vækst i BNP, er øjensynligt, at vi forbruger mere, end vi nogensinde har gjort. Allerede midt på året havde danskerne nemlig brugt de uformelle forbrugskvoter, der var blevet sat op – og selvom det lyder voldsomt, er det faktisk ikke helt skidt. Med forbrug følger nemlig større vækstmuligheder. Forretningerne får flere penge mellem hænderne, og producenter og servicefolk får mere at lave – og det er igen godt for den danske forbruger, da det betyder, at denne har større mulighed for at få arbejde.

Faktisk går det så godt for de danske forretninger, at man er nødsaget til at hente arbejdskraft udenlands. Vi er simpelthen ikke nok til at løfte arbejdsbyrden, og hvis vi ikke skal gå i stå eller flytte vores indkøb udenlands, må man jo alternativt hyre udenlandsk arbejdskraft.

Det store forbrug kan også være forårsaget af, at man i dag har nemmere ved at optage forbrugslån. Det er billigere end nogensinde, og forbrugerens vilkår er så gunstige, at det snart ikke kan svare sig ikke at betale med lånte penge. Især de tidligere frygtede kviklån er blevet så lukrative, at det faktisk ikke er så slemt, som man skulle tro – og det betyder, at disse lån er blevet helt konkurrencedygtige i forhold til mere traditionelle banklån. Du kan se meget mere om fordele ved de hurtige forbrugslån på https://minifinans.dk/mikrolaan/. Her oplistes alle vilkår synligt, og man skal ikke være bange for skjulte klausuler eller lignende.

Selvom danskerne forbruger mere, betyder det ikke, at vi i forbindelse hermed har mindre opsparing end tidligere. For tilfældet er lige modsat. Aldrig har danskerne haft så store opsparinger, som de har i dag, og ifølge økonomerne i landet er det kun positivt, da man dermed kan afkræfte, at vi er på vej ud i en situation, hvor vi forgælder os op over begge ører.