Derfor skal du bruge en bedemand ved dødsfald

Derfor skal du bruge en bedemand ved dødsfald

28. november 2022 0 Af Martin Hansen

Dødsfald kan ramme hårdt i familien. For selvom man ofte er forberedt på, at man snart må tage afsked med en ældre eller syg slægtning, gør det stadig ondt og kræver omstilling, når vi mister den person. Her kommer to gode råd, som kan være med til at gøre det lettere at takle perioden efter dødsfaldet.

Brug tid med din familie

Når du mister en kær, har du brug for omsorg. For selvom dødsfaldet måske var forventet, er det stadig en begivenhed, der vil påvirke dig følelsesmæssigt. I den forbindelse er det meget vigtigt, at man ikke går rundt og holder sine tanker og følelser tilbage. Det kan føre til, at man slet ikke får bearbejdet sine mange tanker og den sorg, som følger med tabet.

Det bedste du kan gøre, er derfor at tilbringe tid med din familie eller venner, som du føler dig tryg omkring. I dette selskab kan du passende lufte de ting, som du har på hjerte – hvor små eller ubetydelige de end måtte synes.

Årsagen er, at det er vigtigt at sætte ord på, og få sagt tingene højt. Det er med til at gøre det virkeligt og lade dig forstå, at du skal tilvænne dig en ny virkelighed, som bliver uden den person, du nu har sagt farvel til.

I forbindelse med at takle sorgens forskellige faser, er det at tale ud og være sammen med familie eller venner det absolut vigtigste.

Brug en bedemand

Det kan være svært at fokusere på at takle sin sorg og bearbejde de mange indtryk fra tabet, hvis man samtidig er overladt til at planlægge en hel begravelse. Derfor kan du med fordel bruge en bedemand til opgaven. Vores egen bedemand i Ribe ved, at det er vigtigt med denne type hjælp, fordi det frigiver ressourcerne. 

Desuden er det ikke alle, der ved, hvordan de skal planlægge hele forløbet eller hvad der er påkrævet i forbindelse med processen, hvor der både skal planlægges ceremoni i kirken, bestilles blomster, kiste og gravsten samt klare de lovmæssige dokumenter m.m. Vælg derfor at få den ekstra hjælp fra bedemanden.