En lang joke

En lang joke

24. april 2019 0 Af Kenni Svendsen

Leder du efter jokes eller er du altid på jagt efter en god sjov sang. Så er den digitale verden bare en tag selv bod, hvor man altid kan få et forslag. Eller rettere mindst 4000. Så nogle gange er det bare rart med det enkle. Eller en god blanding af begge dele. Var det egentlig ikke bare nemmere den gang, vi ikke kunne slå det hele op på nettet, men brugte sin energi på det sjove og enkle.

Man skal være født meget sent eller helt uden radio og cd afspiller hvis man ikke kender klydernes sang. Med Jesper Klein, Jess Ingerslev og Tom mc Ewan var de faddere til en masse sjove børnesange. Palle polle og Ruth som også har sjove citater som – vi ruller og ruller, skulder ved skulder. Det var bare lang tid før internettet og når TVet skulle slukkes – og tændes skulle man op af sofaen og tænde manuelt. Nu klares det hele siddende. Så selvom man længes efter de gamle dage, så er det nu rart bare at blive i sofaen – mens de hele kører af sted med 120 i timen. Klyderne havde en mission. Det var et opgør med autoriterne, det var kritisk børne TV og det var høj kvalitet. De elskede at lave sjov med det hele – og tanken om at blive i sofaen har helt sikkert appelleret til dem alle tre. Selvom de nok nu ville sige det stik modsatte. Det er nemlig næsten blevet for meget skærm og stillesidderi for den danske ungdom. 

Der var fart på 

Kan du huske første vers på fy fy skamme. ”Må man male sig med øllebrød, må man kaste rundt med sutter, må man tegne på tapetet, må man slå en masse prutter, må man hænge i gardinet, og hælde mælk på stolen, må man spise alle blomsterne, og vælte bogreolen”? Og så kom det omkvæd børn som voksne kan synge med på i dag, selv om det kan være svært at huske hvor mange næ og nix´er der er. Omkvædet lød sådan her: ”Næ næ næ næ næ det må vi ikke, fy fy skamme skamme fy fy ah ah, slemme slemme fy fy næ næ nix nix, slut forbudt – men hva må vi så”? Det er siær de to sidste nix nix der kan drille. Det var en skrålen som hvis man spiller Fortnite eller roblox sammen. Men er det bedre at tale med en I pad foran sig eller sammen på en fodboldbane eller på vej hjem fra skole på cykel. 

Mobil med mobilen 

En god joke er kun et klik væk, det kan du bare se her. Så mangler du en opsamlingsreplik i baren, så er det enten det eller denne her. ” Kan du huske omkvædet på fy fy skamme”? Så vil de fleste i alderen 20 – 50 bide på. Og den er sjov at synge sammen i baren. Især hvis man hår fået lidt at drikke. Før i tiden var det er hit at recitere et digt. Men det var i 1950erne. Nu er det innovation eller rettere nye måder at kombinere teknologien på. ”Kan du huske 2. vers på fy fy skamme”. Så lær dette udenad mens du har en finte i baghånden: ”Må man bade telefonen, må man bide i en støvle, må man tisse i klaveret, må man sludre må man vrøvle, må man vaske sig i kaffe, og komme mel i huen, må man gi grammofonen ble på, og tag mudder ind i stuen”? 

The dirty score

Når du så har reciteret foran aftenens scoring tager du en gammel mobil og af lommen og putter den i resterne af fadøl med en bemærkning om at så kan du i det mindste ikke spores .. af konen og så spørge om vi skal hjem og være uartige sammen. Og så gå til sidste vers. ”Ja ja ja ja ja det må vi gerne, næ sikke fint fint ja ja meget det bliver, stort stort klap klap fint fint flot flot, det var godt – nå det vil vi godt”.

Og så er det ellers af og sted. Og så husk at slå lokationsbestemmelse fra.