På udkig efter et nyt ur? Sådan vælger du det rette

På udkig efter et nyt ur? Sådan vælger du det rette

21. marts 2023 0 Af Martin Hansen

Selvom vi lever i et digitalt samfund, hvor vores smartphone fungerer som ur, så er armbåndsure slet ikke et overstået kapitel. Et ur er nemlig mere end blot et redskab til at se, hvad klokken er. Det er også med til at udtrykke din stil og kan være prikken over i’et på hele dit look. 

Efter at mobiltelefonen har overtaget som tidsviser, er ure i høj grad blevet et smykke. Alligevel er der flere ting, du skal overveje, når du anskaffer dig et ur, og dem kan du blive klogere på her.

Overvej urets størrelse

Selvom det naturligvis er smag og behag, der i sidste ende afgør, hvor stort dit nye ur skal være, er det dog en stor fordel at vælge ur ud fra størrelsen på dit håndled. Et meget stort ur vil se noget klodset ud, og et for lille ur vil få dit håndled til at virke unaturligt stort. Derudover gør en meget lille urskive det svært at se, hvad klokken er. Vælg derfor et, der passer godt til dit håndled.

Hvilken stil går du efter?

Ure kommer i et hav af designs, men overordnet kan de inddeles i tre kategorier: den klassiske, den ekstravagante og den sporty. Derfor er det en god idé at overveje, hvilken stil du er går efter, når du vælger ur. 

Det klassiske ur er for dig, der klæder dig på efter princippet less is more. Her er et stilrent og minimalistisk ur med en simpel urskive og en klassisk rem et rigtig godt valg.

Elsker du statement smykker, er et ekstravagant ur noget for dig. Det kan f.eks. være et ur i iøjnefaldende farver eller et komplet guldlook. Her gør et ur med tyngde sig også godt.

Hopper du ofte i vandreskoene, eller tager du en daglig svømmetur, er et sporty ur et glimrende valg. Her er der nemlig fokus på holdbarhed og funktionalitet, da det skal kunne tåle lidt af hvert. Ønsker du dig et fantastisk sportsur, bør du tjekke Omega ure ud. Et ur herfra er en stor livsinvestering, men du får til gengæld også et exceptionelt ur fra en af verdens førende urmagere.