Sådan finder du den perfekte skjorte

Sådan finder du den perfekte skjorte

21. juli 2019 0 Af Redaktionen

Hvordan finder du en skjorte, du kan have på i både koldt og varmt vejr, og samtidig se godt ud? Vi har samlet 3 gode råd samt 3 fede skjorter, så du finder frem til den helt rigtige skjorte. Særligt ét materiale er utroligt let, luftigt og passer perfekt til sommerens varme temperaturer. Læs mere om det her.

Vi mener, at en god skjorte til herrer skal føles behagelig med de bedste materialer. Det nytter derfor ikke, på en sommerdag, at have en skjorte på, der holder fugten til kroppen. Eller for den sags skyld, på en kold dag, have en skjorte på, hvis materialet ikke holder på varmen. Vi giver dig nogle gode tips til at vælge den rigtige.

 1. Råd: Find den rigtige type skjorte

Der findes klassisk de her fire typer af skjorter nede i butikken:

 • Oxford-skjorten
 • Skovmandsskjorten
 • Klassiske skjorter
 • Kortærmet-skjorte

Oxford-skjorten er ikke en ny type skjorte, men snarere en klassiker. Den er et lidt tykkere i vævet stof, og giver dig dermed lidt mere varme og passer godt til efteråret og vinteren.

Skovmandsskjorten er skakternet og lavet i flannelstof, hvilket giver den en lang holdbarhedstid, der udkonkurrerer alle de andre typer af skjorters levetid. Der er tale om den helt afslappede klassiske business-casual skjorte. Den har lange ærmer med to knapper, og passer til stort set alle slags jakkesæt og bukser.

Den kortærmede skjorte er til en varm sommerdag, og har et lidt let og luftigt materiale, mens de andre skjorter er til mere køligere temperaturer og lejligheder.

 1. Råd: Find det letteste og mest behagelige materiale

Når du har valgt din type af skjorte, skal du vælge hvilket materiale, den skal være af.

Vi har inddelt efter tre typer af materiale:

 • Bomuld
 • Hør
 • Andre naturmaterialer (silke, viskose, osv.)

Skjorter af bomuld er nogle af de mest almindelige. De er kendetegnede ved at være lidt stivere og tykkere end andre skjorter. Skjorter af hør giver huden luft til at ånde, så du ikke bliver så fugtig, som ved f.eks. en bomuldsskjorte på en sommerdag. 

Silke i skjorter bruges hyppigt i blandinger med uld, hvor det er med til at gøre blandingsfiberen lettere, stærkere og mere hurtigtørrende. Viskose er et organisk naturmateriale, der er baseret på en regenereret fiber, fremstillet af nedbrudt og kemisk behandlet træ.

 1. Råd: Sørg for, at skjorten kan holde i lang tid – så sparer du penge

Det er synd, hvis din skjorte går i stykker indenfor det første halve år, du har købt den. Sørg derfor for, at det er af ordentlig kvalitet, når du køber den. 

I de fleste tilfælder har skjorten en større brugsværdi end jakkesættet, da skjorten kan bruges i mange flere sammenhænge. Derfor råder vi dig især til at købe en skjorte, du kan bruge igen og igen. Dette vil spare dig penge på længere sigt. 

Her er 3 fede skjorter 

 1. Klassisk lyseblå skjorte i slim fit fra Lindbergh

Denne skjorte fra Lindbergh i slim fit sidder lidt tættere til kroppen end en klassisk skjorte. Skjorten er desuden lavet i et bomuldsblend med stretch, hvilket giver mere komfort og bevægelighed. Ydermere, er det også en lidt mere robust skjorte sammenlignet med normen, f.eks., hvad angår krøller i skjorten.

2. Mønstret- kortærmet skjorte fra Lindbergh

Denne skjorte fra Lindbergh er en af de mest topsælgende skjorter i sommeren 2019. Den er lavet af naturmateriale, og sidder meget behageligt på kroppen. Det er skjorten lige til en af sommerens mange festivaler, eller den varme ferie. Skjorten har reverskrave og er syet smallere i livet og sidder dermed tættere til kroppen, men er på ingen måde stram.

3. Ensfarvet skjorte fra Shine Original

Denne skjorte fra Shine Original i moderne bordeauxrød farve med hvide knapper, har en buttom-down krave, der gør den lidt mere casual end den klassiske skjorte. De hvide knapper skaber en god kontrast til den røde farve, og gør derfor skjorten mere trendy. Denne skjorte passer godt til brug i lidt mere afslappede anledninger eller på kontoret.

Hvis du har lyst til at prøve de nye 2019 skjorter, og få gode råd med på vejen, så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik. Find din nærmeste butik her.