Sådan gør du firma julegaverne til en nem opgave

Sådan gør du firma julegaverne til en nem opgave

14. november 2022 0 Af Martin Hansen

Mange virksomheder er allerede hoppet med på bølgen, hvor firma julegaverne er prioriteret højt. Det betyder, a mange medarbejdere bliver glædet med en ekstra flot pakke fra deres arbejdsgiver, når julen er ved at nærme sig.

Sådan har det dog ikke altid været. Særligt tidligere har firmajulegaven været mere berygtet end berømt hos de mange virksomheder. Årsagen er, at det har været svært at finde en egentlig god gave. For hvad skal man give i gave, når en typisk dansk arbejdsplads består af både mænd og kvinder i vidt forskellige aldersgrupper og med vidt forskellige interesser? Her kan man enten vælge at gå ud og finde personlige gaver, hvilket kan tage lang tid og skuffe nogle, mens andre glædes, eller man kan give en generisk gave. Det kunne f.eks. være den klassiske gavekurv, som godt nok er en gave, men ikke en videre personlig en. Heldigvis findes der en nemmere og langt mere moderne løsning.

Vælg den moderne måde

Du behøver ikke at skulle ud og jagte butikker rundt eller vælge en ensartet og kedelige gave, når du skal finde årets firma julegave. I dag er det nemt at give dine medarbejdere en god gave – ganske enkelt ved at lade dem vælge selv! Idéen er lidt a la at give et gavekort, men har væsentligt større fordele.

Rent praktisk foregår det ved, at du som virksomhed køber adgang til hver enkelt medarbejder i en gaveshop. Dette er en shop, som dine medarbejdere kan logge ind i og vælge en gave fra. Som virksomhed budgetterer du med én pris pr. medarbejder, hvilket f.eks. kunne være 500 kr. Dét beløb åbner dog ikke bare for gaver, som ville koste cirka det samme i butikken. For i og med at gaveshoppen ikke har samme omkostninger til personale, fysisk butik og meget mere, og fordi de laver gode indkøbsaftaler, kan medarbejderen ofte vælge gaver, der har en vejledende pris på over det dobbelte af det beløb, firmaet køber ind på. Dermed ser gaven virkelig flot ud for den ansatte, og virksomheden sparer penge sammenlignet med at skulle købe tilsvarende.  

Når din medarbejdere har valgt deres gaver, sendes de typisk samlet til virksomheden, som kan dele ud. Nemmere bliver det ikke.