Sicilien: drøm dig væk til det italienske paradis idyl

Sicilien: drøm dig væk til det italienske paradis idyl

16. december 2020 0 Af Redaktionen

Sponsoreret indhold

Venter du også utålmodigt på, at du kan få lov til at sætte fødderne udenfor de danske grænser? Så har du nu muligheden for at drømme dig væk til det idylliske Sicilien. Her møder kultur, historie og kulinariske oplevelser italiensk romatik. I denne artikel får du fire tips til steder, du skal opleve på en rejse til det italienske paradis. 

Besøg den 3.500 m2 store kejservilla 

Midt på Sicilien finder du den betagende kejservilla Piazza Armerina. I villaen finder du en af de største samlinger af mosaikker i verden, hvilket har givet den en plads på UNESCOs verdensavsliste. Ruinerne er stadig under udgravelse, men du finder blandt andet 40 værelser med moasikbelagte gulve, der forestiller alt fra bikiniklædte kvinder til eksotiske dyrearter. Det er en oplevelse, der er svær at finde lignende andre steder, og som du ikke må snyde dig selv for. 

Palermo: hovedstaden med det ufortjente omdømme

Palermo er Siciliens hovedstad og har lidt et slidt omdømme, men det er langt fra velfortjent. Palermo er en helt fantastisk italiensk perle, der samler kultur, et pulsernede byliv og en smuk arkitektur. Gå på opdagelse i Palermos otte bydele og 25 kvarterer; slå dig ned på en fortovscafe og nyd stemningen, mens du betragter den enestestående kultur og den etnisk alsidige befolkning. Her får du en smag af den ægte sicilianske stemning. 

Cefalu: den romantiske middelalderby 

Cirka 70 km fra Palermo finder du byen Cefalu. Google byen, og det er sikkert, at du booker din næste rejse til Italien. Byen, der har bare 15.000 indbyggere, ligger ved vandet for foden af en 300 meter høj klippe og emmer af italiensk idyl. Gå på opdagelse i byens små snoede stræder, besøg den gamle katedral og slut turen af ved stranden, som du finder nær byen. Det bliver ikke meget mere italiensk end Cefalu.  

Smag på det sicilianske køkken

En tur til den italienske paradisø er ikke fuldendt uden at komme godt omkring det sicilianske køkken. Et køkken der byder på alt fra signatur pastaretter som Pasta alle Norma til blæksprutte til  couscous afhængig af, hvor på øen du befinder dig. En anden ting øen er særlig kendt for er deres sødlige blodappelsiner, der siges at være et resultat af Etnas vulkanjord. Appelsinerne er en smagsoplevelse du ikke må være foruden, når rejsen går til Sicilien.