Stjernetegn – en stor joke eller undervurderet videnskab

Stjernetegn – en stor joke eller undervurderet videnskab

Tror du på stjernetegn i sol, måne – og ja stjerne. Eller er du skeptisk, men læser dem alligevel. Måske er du i den kategori, som bare synes det er vildt fjollet og åndssvagt og lige frem prøver at overtal andre til at sige det samme. Så er det helt normalt og sundt med en god portion skepsis. Men har du tænkt over, hvorfor selv de dygtigste videnskabsfolk indenfor fysik og naturfag ofte er troende og overtroiske.

Du kender helt sikkert udtrykket ”Mere mellem himmel og jord” eller hvad med ”ikke alt hvad øjet ser”. Men har du tænkt dybere over de to udtryk. Vi går tit rundt med en følelse af at vi ved det hele. Videnskabsfolk har givet vejen til fantastiske rejser. Hvad Jules Verne satte ord på og Leonardo Da Vinci drømte om er stort set alt sammen blevet virkeligt. ”Rejsen til månen” og ”Jordens Indre” er alle blevet realiseret og vi har fået et unikt indblik i universet og atomets opbygning. Universet har aldrig været større og altings byggesten aldrig været mindre. Vi er forbundet af sære kræfter med eksotiske navne som Quarks og mesoner. Bliver vi ikke rundtosset af det, så skal vi bare kigge op på himlen og lade os opsluge af tanken om at vi er en MEGET lille del af et kæmpestort univers.  

Kompleksiteten stiger 

Jo længere du dykker ned i den forunderlige atomare verden jo mere komplekst og uvirkeligt bliver det. Alle kender Schrødingers kat. Det er et dilemma, hvor en kat i princippet er død og levende samtidig. Det er nemlig sådan at der er et helt andet sæt spilleregler når det gælder de helt små ting – kvantemekanikken. Her har Danmark Niels Bohr, som er en af de få der har forstået og været med til at udarbejde de regler. Det samme gælder for universet, som vi knapt nok er begyndt at forstå rigtigt. Kort sagt så er virkelighedens verden stadig ikke fuldt forstået og langt fra opklaret. Men vi ved at bitte små ting kan gøre en kæmpe forskel. Kaos teori blev netop brugt til at påvise at en sommerfugls basken med vingerne i Australien er lige præcis nok til at forårsage en storm i USA. Af den simple grund at det er præcis den lille ændring der som en dominoeffekt skubber til stormen. 

Sol, måne og stjerner – en verden af forudsigelser

Horoskoper og stjernetegn virker – i lyset af dette – ikke så urealistiske endda. Vi ved, at vi er styret af små ting, som vi ikke er herre over. Vi er de små tandhjul i et større spil. Det lyder næsten som Dante – og den guddommelige komedie. Derfor virker det også mere og mere sandsynligt at planeternes stilling og med solen i centrum kan være sommerfuglens basken. En mulighed der præsenterer sig, en dør der åbnes. Men kræver din handling – din aktive involvering. Chancer skal gribes og helst også mere end bare at blive grebet. Et godt job er ikke en selvfølge hele livet. Held i kærlighed er noget der altid vil kræve arbejde. For det er kun fætter højben der er heldig hele livet. Eller som Einstein sagde: ”Vi får alle den skæbne vi har fortjent”. Du kan læse flere citater her.

Dagens horoskop

Man kan læse dagens horoskop mange steder og på mit-stjernetegn.dk, får du også muligheden for at læse meget mere om alt det mystiske mellem himmel og jord. Nostradamus betydning for at åbne vores øjne, Niels Bohrs opdagelser for at gøre os klogere på en verden vi hverken se eller forstå. Jagten på andet liv i universet. Alt sammen emner der har optaget os fra den dag vi tog et tigerspring som civilisation og kiggede for første gang op på stjernerne – i for- og beundring.