Tandløse løver fik kun ét point mod Silkeborg

4. oktober 2021 0 Af Redaktionen

FC København skulle søndag forsøge at rejse sig fra skuffelsen i den første kamp i 3F Superligaen, hvor det københavnske mandskab kun formåede at få 2-2 mod AaB i Parken. Søndagens modstander var oprykkerne fra Silkeborg IF, som havde leveret en flot præstation i 0-0-kampen mod SønderjyskE ugen forinden.

Københavnere uden plan gav midtjyderne muligheder

FCK-mandskabet havde tanket selvtillid i midtugen, da Jess Thorup tropper vandt 4-1 over hviderussiske Torpedo Zhordino i Conference League-kvalifikationen. Det var dog ikke til at se i søndagens 3F Superliga-kamp mod Silkeborg.

FC København manglede karantæneramte Nicolai Boilesen i bagkæden, mens spanske Pep Biel også var gledet ud af startopstillingen. Erstatningerne Marios Oikonomou og William Bøving satte dog ikke noget nævneværdigt aftryk, og det skulle være sig at være mere end almindeligt svært for FCK at knække silkeborgensernes stærke defensiv.

FCK satte sig på spillet, men formåede ikke at skabe nogle egentlige målchancer, og i stedet bølgede kampen frem og tilbage. Kamil Wilczek fik kampens største chance, men hverken han, Lukas Lerager eller Mohamed Daramy formåede at score på chancer, som tilfaldt dem. Heller ikke gæsternes Alexander Lind lykkedes med at score på sin chance, og så kunne holdene gå til pause ved stillingen 0-0.

Ørkenvandring i Parken endte uden vinder

Kampens anden halvleg fortsatte, hvor den første slap, og her havde begge hold svært ved at skabe de helt store målchancer. FCK havde skiftet anfører Carlos Zeca i pausen og erstattet ham med Jens Stage, og han forsøgte at bringe liv og gejst ind i københavnernes spil.

Som tiden gik, blev midtjyderne mere og mere glade for det ene point, de havde i sigte, og de trak sig derfor også længere og længere tilbage på banen. FC København blev dog ved med at presse, og det gav blandt andet Jens Stage en god scoringsmulighed i det 80. minut. Også indskiftede Kevin Diks fik chancen for at score det forløsende mål, da Rasmus Falk spillede ham fri i silkeborgensernes felt, men ind ville bolden ikke.

På den måde endte kampen, som den startede: 0-0. FCK måtte forlade kampen til en pibekoncert, mens Silkeborg kunne tage bussen hjem til søhøjlandet med et velfortjent SL point i bagagen. Dermed har både titelaspiranterne fra FCK og oprykkerne fra SIF to point efter de to første runder af 3F Superligaen.